Četiri smrti za četiri mjeseca u porodici Šehić iz Gornjeg Vakufa

Četiri smrti za četiri mjeseca, velika tragedija i gubitak.

Veliku tragediju za cijeli Gornji Vakuf – Uskoplje predstavljaju četiri smrti iz porodice Šehić u vremenskom razdoblju od četiri mjeseca. Prošle godine u mjesecu novembru, tačnije 26.11.2020. napustio nas je Vahid Šehić, dugogodišnji direktor MSŠ Gornji Vakuf u 64 godini života.

Nedugo nakon toga, 06.02.2021. godine, njegova kćer Amra (rođ. Šehić) Gafić u 34. godini svoga života, Božijom odredbom je napustila ovaj svijet. Naša Amra je iza sebe ostavili svoju majku Enisu, malu kćerkicu Amilu, supruga Aida i braću Ermina i Irfana.

Nakon mrti naše Amre, vijest o ugašenom mladom životu uzdrmala je ovu regiju. Naročito teško je to palo njenoj majci Enisi, koja je od tada u teškom psihičkom stanju.

Šehić (rođ. Čaušević) Fata, majka rahm. Vahida Šehića, a Amrina nane, preselila je na bolji svijet 07.03.2021. godine, u 85. godini života!

Danas, 30.03.2021. godine je na bolji svijet preselila i majka Enisa, u svojoj 61. godini života, a dženaza namaz će se obaviti sutra nakon podne namaza na mezarju Rakovice.

Četiri smrti u ovoj porodici kroz četiri mjeseca, zasigurno su veliki gubitak, kako užoj i široj porodici, rodbini i prijateljima, tako i za našu Općinu. Nismo sigurni da li se ovakav slijed smrti desio prije ovoga.

Povodom navedenog slijeda događaja i četiri smrti u našoj Općini naše Udruženje i naša redakcija odlučila je pokrenuti i uputiti inicijativu za proglašenjem Dana žalosti Općine Gornji Vakuf – Uskoplje. Inicijativu ćemo uputiti u pisanoj formi opć. načelniku Čauševiću, kao i Općinskom vijeću i predsjedavajućem istog.

Smatramo da su ove četiri smrti stvarno veliki gubitak za općinu i kao takve trebaju da imaju Dan žalosti kao podsjetnik i sjećanje na takav slijed događaja piše Vrbas-info.ba


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79