Četiri stvari koje će istog trenutka privući lopove vašem autu

Zahvaljujući sve kvalitetnijim merama bezbjednosti koje proizvođači automobila koriste, broj krađa vozila je u padu, ali to ne znači da neoprezni vozači i dalje nisu na meti potencijalnih kradljivaca.

Ako ne želite da se i vaš automobil nađe na meti lopova, postoji nekoliko stvari koje možete da uradite kako bi se to desilo.

1. Vrijednosti

Ako torbu ili ranac za kompjuter ostavite na suvozačevom mjestu, ili vam nešto vrijedno viri sa zadnje klupe, to je kao pozivnica za kradljivce.

Lopovi ne vole samo da kradu kola, već i vrijednosti iz njih.

2. Otvoren prozor

Otvoren prozor je za lopove kao otovren poziv da naprave neku štetu. Ako je auto još parkiran na manje upadljivom mjestu, onda je rizik još veći.

Zato nikako ne bi trebalo da iskušavate lopove. Uvijek provjerite da li su vam prozori podignuti prije nego što se udaljite od kola.

3. Parkiranje na mračnim mjestima

Mjesta sa lošom vidljivošću su najčešće mete kradljivaca. Parkirajte auto blizu drugih automobila, idelano bi bilo pored uličnog svjetla ili mjesta gdje prolazi puno ljudi.

Baš kao što je to slučaj sa vukovima i ovcama, lopov vidi svoju priliku kada je auto sam.

4. Ostavljanje upaljenog motora

Iako vam se ovo čini kao logična stvar, mnogi vozači ostavljaju upaljen motor jer planiraju samo da izlete iz kola na minut kako bi obavili nešto.

A minut je više nego dovoljno da ostanete bez kola, prenosi Telegraf.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79