Četnici ucijenili njegovu glavu, ko ga privede dobija 60.000 €

Članak srbijanskih medija prenosimo u cjelosti:

Četnici ucijenili glavu atentatora na Vučića, ko ga privede dobija 60.000 € – prenosi Kurir.

Ravnogorci – Otadžbinska uprava SČP raspisala je poternicu za Nihadom Aličkovićem zbog pokušaja likvidacije Aleksandra Vučića u Potočarima, ali i zbog nasilničkog ponašanja ispred Tribunala

 

Potočari 2015... Orićevi fanatici pod komandom Aličkovića napadaju Aleksandra Vučića

Aličković se našao na poternici, kako se navodi, i zbog nasilničkog ponašanja ispred Tribunala u Hagu – vrijeđao je čovjeka sa srpskom zastavom, ali i zato što je prenosio uživo izricanje presude bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću.

Prekipelo im je

 

Otadžbinska uprava SČP na hitnom zasedanju na Ravnoj gori raspisala je 21. marta 2019. poternicu za Aličkovićem, a onaj ko ga privede Prekom četničkom sudu, dobiće nagradu od 60.000 evra na račun i to u roku od 48 sati.

 

foto: Branka Lazić

– Hitno moramo da se ujedinimo u borbi za čast srpskog naroda, prekipelo nam je kada je Nihad Aličković, koji umesto da odgovara i bude uhapšen za organizaciju napada u Potočarima na tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, on ispred Međunarodnog suda u Hagu napada starijeg čoveka koji je nosio srpsku zastavu. Niti je bilo policije da spreči divljaštvo, niti je neko sprečio Aličkovića da, uprkos navodno strogim kontrolama, unese telefon u sudnicu Tribunala i direktno prenosi izricanje presude Karadžiću – kazao je vojvoda Gojko Rabrenović, predsednik SČP.

 

Meta... Aleksandar Vučić
Meta… Aleksandar Vučićfoto: Tanjug/Rade Prelić

Preki četnički sud donosi pravednu presudu za pet minuta, a ne kao Haški koji odlučuje o nečijoj sudbini godinama, kaže Rabrenović.
– Nećemo mi četnici to više da trpimo. Poslali smo nalog jedinici za brza dejstva koja je raspoređena od Zvornika do Rače, u slučaju da pomenuti pređe u Srbiju, da odmah bude uhapšen i sproveden pred Preki četnički sud. Na čelu ove jedinice je časni komandant Dragan Slavkić, srpski četnički pukovnik iz Martinaca, koji je odlično obučio jedinicu za brza dejstva – dodaje on.

 

Partneri u podizanju tenzija... Naser Orić i Nihad Aličković
Partneri u podizanju tenzija… Naser Orić i Nihad Aličkovićfoto: profimedia/EPA

Ko je Aličković?
Podsetimo, Aličković je lider sarajevskog Antidejtonskog pokreta i, prema pisanju medija, on je osoba koja je u julu 2015. u Potočarima, bacanjem cipele ka Vučiću, dala mig za brutalni juriš mase na tadašnjeg premijera Srbije. On je na dan izricanja presude Karadžiću u Hagu napao, vređao i pretio čoveku koji je bio ogrnut srpskom zastavom. Andidejtonski pokret je krajem prošle godine podelio paketiće bošnjačkoj deci u Derventi u, kako su naveli, okupiranom delu BiH – Republici Srpskoj.

Ko je odrešio kesu

PATRIOTE IZ DIJASPORE DALE 60.000 EVRA

 

Na pitanje da li je poternica protivzakonita, Rabrenović kaže:
– Za nas nije protivzakonita, jer i za Federaciju BiH nije bilo protivzakonito da se (pokuša da) izvrši atentat na Vučića. Ako nije protivzakonito da Aličković ono radi u Hagu, onda nije ni naš četnički zakon.

 

Nagradu od 60.000 evra su, dodaje, obezbedili „naši ljudi patriote iz dijaspore“. Rabrenović je kazao da su „srpski četnici uz svoju naciju“, ali da neće učestvovati u blokadama puteva niti „podržavaju uzimanje vlasti na silu“.
– Srpski četnički pokret i četnici postoje da bi odbranili Srbiju u slučaju napada stranog faktora. Mi nismo stvoreni da nasilno skidamo vlast koju su građani izabrali – kazao je on.

Božo Spasić

MOGUĆE REVANŠIRANJE MUSLIMANA

 

foto: Marina Lopičić

Bezbednosni stručnjak Božo Spasić podseća da ne mogu pojedinci i grupe da raspisuju poternice za nekim, kao i da bi muslimani ovo mogli da zloupotrebe.
– Sama činjenica da je za njim, Aličkovićem, raspisana poternica, njega stavlja u nezgodan položaj. Oni ne mogu raspisati poternicu, niti će iko uraditi nešto po toj poternici – kaže Spasić i dodaje:
– Postavlja se pitanje odakle toliki novac za nagradu, to je izuzetno velika nagrada. U svakom slučaju, moguće je da ovo zloupotrebe muslimani.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments