Četvorka s Pala negirala krivnju za otimanje “golfa” Sarajliji

Marinković, Cicović, Pavlović i Lizdek terete se da su 23. oktobra oko 22 sata, nedaleko od hotela na Trebeviću, maskirani i naoružani, presreli B. A. i njegovu djevojku, te ih, uz prijetnju oružjem, natjerali da izađu iz vozila, kojim su potom pobjegl.

 

Na ročištu održanom u Kantonalnom sudu u Sarajevu danas su Nebojša Marinković, Đorđe Cicović, Miloš Pavlović i Nedeljko Lizdek, pred sutkinjom za prethodni postupak Rozitom Šimić negirali krivnju za razbojništvo na Trebeviću.

Njima je, podsjećamo, optužnicom na teret stavljeno da su krajem oktobra ispred hotela “Pino Nature” oteli “golf 5” od B. A. iz Sarajeva.

Marinković je uhapšen na Palama dva dana nakon razbojništva, dok su ostali uhapšeni tokom široke akcije nakon ubistva dvojice pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo.

Ukradeni “golf” pronađen je u jednom od “štekova” na području Pala, te je vraćen vlasniku.

Marinković, Cicović, Pavlović i Lizdek terete se da su 23. oktobra oko 22 sata, nedaleko od hotela na Trebeviću, maskirani i naoružani, presreli B. A. i njegovu djevojku, te ih, uz prijetnju oružjem, natjerali da izađu iz vozila, kojim su potom pobjegli u nepoznatom pravcu.

Nakon što su sva četiri optužena negirala krivnju, predmet će biti proslijeđen Sudskom vijeću, koje će zakazati početak glavnog pretresa, potvrdio nam je advokat Nebojše Marinkovića Aleksandar Remić.

Imena Pavlovića, Lizdeka i Cicovića spominjana su i tokom istrage ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića prenosi Faktor.

 

 

Uhapšen serijski razbojnik Vedran Prazak

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79