Četvrta žrtva koronavirusa u BiH: Preminuo pacijent iz Bosanske Krupe

Pacijent iz Bosanske Krupe koji je bio hospitaliziran u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću je preminuo.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Radi se o 67-godišnjem muškarcu za kojeg je prije nekoliko dana potvrđeno da je zaražen koronavirusom. Muškarac je preminuo danas iza 14 sat potvrdio je dr. Hajrudin Havić, direktor Kantonalne bolnice u Bihaću.

– Riječ je o muškarcu koji je primljen kod nas u bolnicu prije četiri ili pet dana. Bio je na respiratoru tri dana, ali nažalost danas između 14 i 15 sati je preminuo. Od ranije je bio hipertoničar, odnosno imao je problema sa krvnim pritiskom – kazao je Havić i dodao su preostala tri pacijenta oboljela od COVID-19, koji se nalaze u bolnici u Bihaću, za sada stabilni i da je s njima sve u redu.

Ovim smrtnim slučajem broj preminulih od posljedica zaraze koronavirusom u BiH porastao je na četiri. Ukupan broj do sada potvrđenih slučajeva oboljenja COVID-19 je 230.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja korona virusa proglasila globalnu pandemiju. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i američku državu New York.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 24.300 ljudi, a potvrđeno je preko 540.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 175 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins”. Do sada se oporavilo više od 120.000 ljudi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79