Christian Schmidt zakazao sastanak u Banjaluci s potpredsjednicima RS

Visoki predstavniki Christian Schmidt trebao bi se sutra sastati sa potpredsjednik RS Ćamilom Durakovićem i Davorom Pranjićem u službenim prostorijama predsjednika RS.

No, sekretarica Službe predsjednika RS Jelena Pajić Baštinac je nakon organizacije sastanka zabranio sastanke visokog predstavnika u službenim prostorijama. Kasnije je donesena i zabrana da se Christian Schmidt pojavi u službenim prostorijama.

– Zabranjuje se svim licima koja koriste službene prostorije institucije Predsjednika RS, a što se odnosi na Službu predsjednika Republike i potpredsjednike RS, da u tim prostorijama organizuje sastanke sa licem koje se lažno predstavlja kao visoki predstavniku BiH Christian Schmidt, što je u skladu sa zaključkom Narodne skupštine RS – piše u naredbi Generalnog sekretara.

Uprkos zabranama, visoki predstavnik Christian Schmidt planira da se održi sastanak sutra u 15 sati sa potpredsjednicima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79