Čičkova supruga tvrdi: Na KCUS-u je neko sa telefona mog mrtvog muža obavio poziv. Imam dokaz

“Iskreno rečeno, ovoliko pretresa na KCUS-u nije bilo od aprila 2016. godine i stvarno sam iznenađena da je SIPA počela da obavlja posao za koji je plaćena. Vrijeme je da odgovaraju oni koji su krivi za nesavjesno liječenje naših najmilijih”, kazala je za Raport supruga preminulog Želimira Altarca Čička, Edina Gugać.

Podsjećamo, u martu mjesecu na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu preminuo je Čičak u 74. godini života od posljedica koronavirusa. Ona je najavila tužbu i prijavu protiv KCUS-a.

Ostala sam šokirana

Za Raport je kazala kako je njen suprug zaražen na KCUS-u te da su oni za to krivi.

“On je ušao kao covid negativan pacijent a izašao doslovno u vreći. Nisam još uvijek podnijela tužbu jer mi nisu dali dokumentaciju. Nisu mi vratili ni njegov privatni telefon, a neko je obavio poziv sa tog telefona gore na KCUS-u. Imam dokaze, jer moj suprug je bio na preplati i na listingu sam vidjela da je neko obavio poziv u mjesecu maju sa njegovog broja. Ostala sam šokirana”, kazala je Gugać.

Sigurna je u to da je neko od uposlenika KCUS-a obavio poziv.

“Pokušavala sam ih dobiti ali niko mi se nije javio, pa ih ovim putem molim da mi vrate telefon mog supruga. Ne mogu se više praviti blesavi. Svaki dan sam se pitala da li sam ja nešto pogriješila i da li sam mogla još nešto da uradim. Teško je kada ne znate kako je vaša najmilija osoba preminula. Na otpusnom pismu mog supruga je toliko nelogičnosti i neistina”, istaknula je ona za naš portal.

Jedna osoba se pokušava zaštiti

Nakon nekoliko mjeseci agonije nije sigurna da li će pravda pobijediti jer kako kaže evo slučajevi Memić i Dragičević se bore već pet godina, ali se nada da hoće.

“Uporno se jedna te ista osoba pokušava zaštiti. Oni se ne javljaju i jako ih je teško dobiti. Nikada nisam dobila obrazloženje za dokumentaciju. Dobila sam informaciju da prepravljaju dokumentaciju naših najmilijih i ne znam koliko će ona biti validna. U kontaktu sam sa Mirelom Palić i Alminom Šalaka Avdić, koji su također izgubili na KCUS-u svoje najmilije ali su podnijeli tužbu”, zaključila je za Raport Gugać.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79