Cigareta izazvala požar u Domu za stara lica u Zenici!?

Foto: Zenicablog

U nedjelju navečer buknuo je požar u Domu za stara lica u Zenici, u kojem, srećom, niko nije poginuo, dok je nekolicina osoba zadobila zdravstvene poteškoće. Vatrena stihija krenula je nešto prije 23 sata, iz sobe jednog od štićenika, a glasnogovornik MUP-a ZDK za N1 danas je iznio nove detalje.

– Prema preliminarnom mišljenju stručnjaka, uzrok požara je ljudski faktor, najvjerovatnije usljed konzumiranja cigareta na mjestu gdje se to nije smjelo činiti. Uprava policije MUP-a ZDK nakon izvršenog uviđaja, uzimanja izjava svjedoka te potrebnih vještačenja dostavit će odgovarajući izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama Kantonalnom tužilaštvu ZDK – rekao je za N1 glasnogovornik MUP-a ZDK Elvedin Fišek.

Srećom, sinoćnja evakuacija svih 75 štićenika, u čemu su sudjelovali zaposleni građani, policija, vatrogasaci i zdravstveno osoblje Službe hitne pomoći Zenica, bila je brza i efikasna.

Sinoć je, nakon evakuacije štićenika, dvojici policajaca i dvjema medicinskim sestrama te jednom štićeniku JU Dom za stara lica, kao i jednom građaninu, koji je sudjelovao u akciji spašavanja, ukazana pomoć na Urgentnom bloku Kantonalne bolnice Zenica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79