Čija kćerka je imala više glasova na izborima od Novalića i Mahmutbegović

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine “zapečatila” je i zvanične podatke izbora u Bosni i Hercegovini za sve nivoe vlasti koji su održani 2. oktobra, dakle prije mjesec dana.

Sedam redovnih i jedan kompenzacijski mandat osvojila je Stranka demokratske akcije, tačnije najviše od svih stranaka u Parlamentu FBiH, što iznosi 25,17 posto osvojenih glasova.

Vrlo je zanimljiva lista ove stranke za federalni nivo. Begajeta Čaušević je dobila najveći broj glasova od svih kandidata iz SDA, a četvrta je prema glasovima koji se broje u odnosu na zastupnike iz drugih političkih stranaka. Potpredsjednica Federacije BiH u tehničkom mandatu i potpredsjednica Stranke demokratske akcije (SDA) Melika Mahmutbegović dobila je 12.271 glasova, a Fadil Novalić, federalni ministar i dugogodišnji član ove stranke 10.825.

Čaušević (30) je, inače, predstavljena na izborima kao “mlada doktorica iz Banovića”, te je do sada bila dio Općinskog vijeća u Banovićima.

Ona trenutno studira doktorski studij biomedicine na Univerzutetu u Tuzli.Begajeta Čaušević koja je dobila najveći broj glasova od svih kandidata iz SDA, a koja je četvrta prema glasovima koji se broje u odnosu na zastupnike iz drugih političkih stranaka na federalnom nivou kćerka je istaknutog SDA-ovca Bege Gutića, načelnika Općine i predsjednika OO SDA Banovići.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79