Čije su vlasništvo reklamni mediji u Banjoj Luci?

Nakon što je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković prije nekoliko dana objavio da je u tom gradu poskidano na desetine bilborda u centru grada i pored tranzita, iz Odjeljenja za inspekcijske poslove navode da je odjeljenje komunalne policije dostavilo Odjeljenju za inspekcijske poslove evidenciju postavljenih reklamnih medija na području grada Banja Luka iz koje se vidi da za 28 reklamnih medija nema podataka o vlasničkoj strukturi.

U saopćenju se dodaje da je reklamne medije urbanističko-građevinska inspekcija označila službenom trakom i da su istaknuti pozivi za vlasnike “kako bi se utvrdile sve činjenice bitne za upravne postupke koji će uslijediti”.

Iz Odjeljenja za inspekcijske poslove podsjećaju da u skladu sa Krivičnim zakonom skidanje ili povreda službene trake predstavlja krivično djelo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79