Cijela BiH je “narandžasta”, temperature idu iznad 40 °C…

Za sarajevsku kotlinu ucrtao je oko 38 °C, što je vrlo blizu rekorda

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna 34 do 41 °C.

U Sarajevu sunčano. Jutarnja temperatura oko 20, dnevna oko 36 °C.

Na području cijele BiH upaljen je narandžasti meteoalarm zbog ekstremno visokih temperatura.

“Nisam još imao prilike vidjeti da #DHMZ-ov #ALADINHR4 ovako visoko daje temperaturu, pa čak i za kotline centralne Bosne. Ustvari, ne sjećam se da je ikada ovakav bio! Ali opravdan je, budući da je balon vrelog zraka po visini direktno iznad nas. Za sarajevsku kotlinu ucrtao je oko 38 °C, što je vrlo blizu rekorda”, naveo je bh. meteoorolog Nedim Sladić na svom Facebook profilu uz vremensku prognozu za danas.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne porast naoblake u Bosni može usloviti pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 19 do 25, na jugu do 27, a dnevna 32 do 38, na jugu do 40 °C.

U subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje poslije podne. U drugom dijelu dana u Hercegovni, centralnim i istočnim područjima Bosne su mogući pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 26, a dnevna 23 do 29, na jugu od 30 do 36 °C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. Poslije podne ponegdje u Bosni, na sjeveru i sjevroistoku Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna 29 do 34, na jugu do 36 °C.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79