Cijena porcije ćevapčića u Pločama duplo veća od baščaršijske

Luka Ploče nezaobilazna je stanica za brojne Bosance i Hercegovce koji trajektom idu na Pelješac, Trpanj, Orebić…, dalje na Korčulu.

Ako se u međuvremenu dok čekate brod odlučite da nešto pojedete, bit ćete šokirani cijenama gastronomskog ponosa BiH – ćevapčića. Ploče su tranzitni gradić, praktično bez ikakve turističke ponude, ali to nije smetalo tamošnje ugostitelje da vas “iznenade” visokim cijenama.

Porcija ćevapčića kreće se od 55 kuna (približno 14 KM) pa sve do nevjerovatnih 80 (oko 20 KM). Ove cijene, pa i više, ne bi bile šokantne da su iz turističkih atrakcija Dubrovnika, Hvara ili recimo Korčule, jer se radi o svjetski poznatim destinacijama.

Tako imamo apsurdnu situaciju da su ćevapčići duplo skuplji u turistički nezanimljivom mjestu od recimo ponude na sarajevskoj Baščaršiji, piše Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79