Cijene putarina na autoputu u FBiH: Evo koliko će vas koštati

Cijene putarina na autoputu u FBiH: Evo koliko će vas koštati


Vlada Federacije BiH je na hitnoj sjednici održanoj u utorak usvojila uredbu kojom se propisuje naplata putarina za korištenje izgrađenih dionica autoceste A1 na području FBiH.

Ova uredba je ubrzo objavljena u Službenim novinama FBiH, a mi vam donosimo pregled tih cijena.

Prema uredbi, putarina za vozila klase I, koja obuhvata putnička vozila, motocikle i laka dostavna vozila, iznosi 7 KM na relaciji Sarajevo – Zenica sjever, te isto toliko u suprotnom smjeru.

Na dionici od Sarajeva do Bradine, putarina iznosi 3,50 KM, dok se ista cijena naplaćuje i u smjeru od Bradine do Sarajeva. Na jugu BiH, putarina na dionici od Čapljine do Bijače (Zvirovići – Bijača), koja se proteže gotovo do granice s Hrvatskom, iznosi 2,20 KM za istu kategoriju vozila.

Ukoliko planirate putovanje od Sarajeva prema moru koristeći izgrađene dionice autoputa, ukupna cijena putarina će vas koštati 7,70 KM. Ako putujete iz Zenice sjever prema moru, dodatnih 7 KM će biti potrebno za pokrivanje troškova putarina.

Uredba ne uključuje putarinu za dionicu Počitelj – Zvirovići, koja se uskoro očekuje da bude otvorena i koja uključuje novi Počiteljski most. Cijene putarina svih dionica možete pregledati u priloženim faksimilima u fotogaleriji.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija