Cijepljenjem protiv delta soja: Epidemiološka situacija u Srbiji jako dobra

Direktor Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša izjavio je u subotu da je trenutna epidemiološka situacija u Srbiji jako dobra i da to treba “iskoristiti za cijepljenje što prije kako bi se spremno branili od delta soja korone, koji se ovdje tek pojavio”.

“Cijepljenje je najbolja obrana protiv korone. Ovaj soj se puno efikasnije širi u odnosu na ostale, zato i postaje prevladavajući virus”, rekao je Ivanuša za RTS, komentarajući epidemiološku situaciju u Europi i regiji.

On je napomenuo da se baš zbog te osobine delta soja postojeće mjere protiv koronavorusa moraju strogo primjenjivati, navodeći da su ih brojne države ublažavale.

“Ljudi su se opustili i u kombinaciji s virusom koji se brže širi dolazi do posljedica, odnosno pogoršanja”, ocijenio je Ivanuša, dodajući da se kod mladih taj virus jako brzo širi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79