CIK BiH objavio konkurs za predsjednike i zamjenike predsjednika biračkih odbora

CIK BiH objavio konkurs za predsjednike i zamjenike predsjednika biračkih odbora


Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) objavila je “Javni konkurs za imenovanje predsjednika i zamjenika predsjednika biračkih odbora u osnovnim izbornim jedinicama”.

Konkurs je dostupan u dnevnoj štampi, na web stranici CIK-a BiH, društvenim mrežama, te na internet stranicama i oglasnim pločama općina i gradova.

Konkurs ostaje otvoren osam dana od objave na internet stranici www.izbori.ba.

Kandidati mogu podnijeti prijave elektronski putem portala e-Izbori i aplikacije Prijava za rad u biračkim odborima (predsjednici/zamjenici).

Kandidati za ove pozicije ne smiju biti članovi političkih stranaka, niti obavljati dužnosti u organima političkih stranaka, udruženja ili fondacija povezanih s političkim strankama. Također, ne smiju biti uključeni u aktivnosti političkih stranaka te moraju biti politički nepristrasni.

Predsjednik biračkog odbora rukovodi radom odbora, osigurava zakonitost procesa glasanja, održava red na biračkom mjestu i odgovara za integritet glasanja. Zamjenik predsjednika ima ista prava i dužnosti u slučaju odsustva predsjednika.

CIK BiH će putem ovog konkursa angažovati oko 12.000 predsjednika i zamjenika predsjednika biračkih odbora.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija