CIK dobio podršku: Sve sigurnosne agencije osiguravaju ovogodišnje izbore u BiH

CIK dobio podršku: Sve sigurnosne agencije osiguravaju ovogodišnje izbore u BiH


Danas je u sjedištu Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine u Sarajevu održan sastanak CIK-a BiH sa sigurnosnim agencijama Bosne i Hercegovine, entiteta i Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Član 2.1 stav (3) Izbornog zakona BiH, propisuje da su “svi organi vlasti na svim nivoima i zvaničnici u Bosni i Hercegovini i diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH obavezni pomagati organima nadležnim za provođenje izbora”.

Na sastanku je razgovarano o sigurnosnim aspektima pripreme i održavanja Općih izbora 2022. godine u Bosni i Hercegovini, koji će biti raspisani 4. maja ove godine u 10:00 sati.

Dogovoreno je da sve sigurnosne agencije pruže podršku Centralnoj izbornoj komisiji BiH i općinskim/gradskim izbornim komisijama tokom cijelog izbornog procesa, kako bi se izbori proveli u atmosferi koja će garantovati maksimalan stepen sigurnosti i povjerenja javnosti u izborni proces.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija