Foto: Arhiva
CIK kaznio Dodika i Nikšića!

CIK kaznio Dodika i Nikšića!


Milorad Dodik je kažnjen od strane CIK BiH zbog zloupotrebe djece i vrijeđanja LGBT populacije, dok je Nermin Nikšić zlozpotrijebio poziciju premijera.

“Mladi socijaldemokrati SNSD-a Ugljevik donirali su 30 sadnica osnovnim školama. Pri tomke su se slikali s djecom koja su držala te saksije. Zbog toga su po ocjeni službe zloupotrijebili djecu u svoje političke svrhe. Zbog navedenih objava koje su dijelili na društvenim mrežama, prijedlog službe je da se SNSD proglasi odgovornom što je zloupotrijebila djecu u političke svrhe i da se kazni s kaznom od 8.000 KM”, rečeno je na sjednici.

Ova odluka donesena je jednoglasno od strane članova Centralne izborne komisije.

Kaznu od 8.000 KM dobio je SNSD jer je u Doboju, dan uoči početka predizborne kampanje, postavio plakate ispred rukometne dvorane, što se smatra preuranjenom kampanjom, kako je navedeno od strane CiK-a.

Zbog izjava predsjednika Dodika i člana Ljube Ninkovića, SNSD je kažnjen sa 5.000 KM. Utvrđeno je da su oni tokom jednog predizbornog skupa uvrijedili pripadnike LGBT zajednice komentirajući određenu političku stranku i Gradsko vijeće Banja Luke. Sam Ninković kažnjen je sa 7.000 KM.

Centralna izborna komisija je na sjednici usvojila žalbu SNSD-a i ukinula ranije izrečenu kaznu od 7.000 KM.

Osim toga, PDP je kažnjen sa 8.000 KM jer je njihov član Draško Stanivuković zloupotrijebio javne resurse. I Stanivuković je takođe kažnjen sa 8.000 KM.

SDP je također kažnjen nakon prijave Udruženja građana “Pod lupom.”

Na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, premijer Federacije Nermin Nikšić objavio je da je Vlada donijela uredbu o neoporezivanju pomoći radnicima, uz fotografije na kojima se nalazi logo SDP-a.

Ovim potezom, aktivnosti Vlade prikazivao je kao uspjeh svoje stranke, zloupotrebljavajući svoju poziciju premijera u korist političke partije kojoj pripada.

“Riječ je o preuranjenoj kampanji i prijedlog službe je da se SDP kazni sa 10.000 KM”, rečeno je. Nakon toga je odluka o kazni donešena jednoglasno.

Kaznu je dobila i lista Za pravdu i red Nebojše Vukanovića zbog zloupotrebe djece u političke svrhe. Vukanović je pozirao s djecom i maloljetnicima ispred štanda svoje stranke te objavljivao te fotografije na društvenim mrežama. Lista Za pravdu i red kažnjena je sa 3.000 KM, a istu kaznu dobio je i Vukanović.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija