CIK Tužilaštvu BiH podnio prijavu protiv Dodika, SNSD uzvratio

Tužilaštvo BiH je u razmaku od dva sata, zaprimilo danas prijave sekretarijata SNSD protiv članova CIK i prijavu CIK protiv Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a zbog izjava protiv članice CIK BiH Vanje Bjelica-Prutina.

Obje prijave zaprimljene su putem elektronske pošte i upućene u dalju proceduru, kako nalaže zakon, te su u radu kod postupajućih tužilaca, koji poduzimaju aktivnosti koje su potrebne, kako bi mogli donijeti odluku.

“Tužilaštvo BiH postupa u skladu sa zakonom i pozitivnim propisima i nije dobra bilo kakva politizacija navedenih predmeta u medijima, za selektivne konstrukcije i dezinformacije”, zaključili su.

CIK je Naredbu o ponovnom brojanju listića donio u ponedjeljak, a Dodik je u utorak održao konferenciju za medije i najavio podnošenje krivične prijave protiv članova CIK-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79