CIK zabranio učešće na izborima stranci Ujedinjena Srpska, Stevandić kažnjen sa 10.000 KM

Centralna izborna komisija BiH na današnjoj sjednici poništila je ovjeru za učešće na izborima stranke Ujedinjena Srpska. Predsjednik ove stranke Nenad Stevandić kažnjen je sa 10.000 KM.

Ova odluka CIK-a, uslijedila je zbog objave spota ove političke partije, a što je prema tumačenju CIK-a, kršenje Izbornog zakona BiH, a s obzirom da je ova stranka i ranije kažnjavanja, izrečena im je najdrastičnija kazna.

(VIDEO) Skandalozan predizborni spot Stevandićeve “Ujedinjene Srpske”: Ujedinjeni protiv Albanaca, Hrvata i Bošnjaka?!

Stevandić je rekao je da je odluka neprihvatljiva i neodrživa te će uslijediti žalba Sudu BiH.

– Sve je to obavještajna igra DF-a, OSA-e, SDA i predsjednika Centralne izborne komisije koji se bavi politikom umjesto da se bavi provođenjem izbornog procesa – rekao je Stevandić.

Podsjećamo da su nedavno u političkom spotu Ujedinjene Srpske, koji je izazvao oštre komentare dijela javnosti, prikazana tri mladića za istim stolom u jednom lokalu u Banjoj Luci, a po govoru se može zaključiti da su iz BiH, s Kosova i iz Hrvatske. Akteri spota razgovaraju kako su “protjerali” Srbe s Kosova i iz Hrvatske te kako su ih “zavadili” u BiH. Nakon toga, u spotu im prilazi četvrti muškarac, koji kaže kako je Republika Srpska “sada ujedinjena”. Trojica mladića potom bježe iz ugostiteljskog objekta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79