Cikotić: Migranti večeras neće biti premješteni na Bradinu, noć će provesti u autobusima

Migranti koji su danas trebali biti premješteni iz bihaćkog kampa Lipa u kasarnu na Bradini, mjestu na sjeveru Općine Konjic, noć će provesti u autobusima.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić je u izjavi za BHT1 potvrdio da oni neće večeras biti premješteni na Bradinu i dodao da će se o ovom pitanju odlučivati sutra jer ne želi, kako je rekao, da probleme prenosi iz jednog mjesta u drugo.

Blizu 700 migranata prenoćit će u 20 autobusa.

Nihad iz Tuzle: Ljudi se doslovno smrzavaju i samo je pitanje kada će početi da umiru

Podsjećamo, do danas se nije znalo gdje će biti smješteni migranti iz kampa Lipa. Oni su prvobitno trebali biti premješteni u prostorije bivše tvornice Bira, ali tome su se usprotivili građani Bihaća i lokalna vlast.

Stanovnici Bradine su danas saznali da je plan da se u kasarni u njihovom mjestu zbrinu migranti. Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona i načelnik Konjica Osman Ćatić također tvrde da su danas saznali za ovaj plan.

(FOTO) Mještani Bradine: Nećemo dozvoliti smještanje velikog broja migranata

Mještani Bradine su večerašnjim protestom poručili da im je neprihvatljivo da u blizini njihovih domova bude smješten veliki broj migranata prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79