Cikotić o Dodikovoj najavi da će policija RS-a čuvati negatore: To je samo njegova politika

Nakon najave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da će policija Republike Srpske zaštititi građane ovog bh. entiteta ukoliko bi državne policijske agencije pokušale uhapsiti nekoga zbog negiranja genocida, komentar smo tražili od ministra sigurnosti Selme Cikotića.

Kako je za portal Klix.ba u telefonskom razgovoru kazao Cikotić Dodikove najave o mobiliziranju entitetske policije su ništa drugo nego “politika”.

Dodik: Policija RS-a će spriječiti hapšenje građana koji negiraju genocid

“Mi se bavimo funkcionisanjem države, a ove najave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika su samo politika. Svakako ćemo reagirati na vrijeme”, rekao nam je Cikotić.

Za dalji razgovor nije bio raspoložen ponovivši još jednom da je sve to politika i da će ministarstvo “reagirati na vrijeme”.

Nakon današnjeg stupanja na snagu izmjena u Krivičnom zakonu BiH kojim se kriminalizira negiranje genocida, član Predsjedništva iz Republike Srpske Milorad Dodik poručio da policija ovog entiteta neće dozvoliti hapšenje, a samim tim i procesuiranje građana RS-a, a uveo je i poseban broj na koji bi građani RS-a trebali prijavljivati “eventualna djelovanja SIPA-e ili državnih obavještajnih agencija”.

“Policija RS-a je već dobila nalog da naše ljude štiti i brani šta god to značilo. Ako neko pokuša da hapsi, privodi, policija Republike Srpske će to sprječavati”, rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79