Čiste se i peru ulice i trotoari na području Kantona Sarajevo

Kantonalno javno komunalno preduzeće (KJKP) “Rad” pojačalo je aktivnosti na čišćenju i pranju ulica i trotoara na području Kantona Sarajevo (KS), kao preventivnu mjeru sprječavanja pojave i širenja koronavirusa, potvrdili su Feni iz tog poduzeća.

Radnici tog poduzeća su sinoć prali i čistili ulice na području Općina Stari Grad i Centar. Pranje i čišćenje je vršeno ispred bolnice “Koševo”, na Trgu Bosne i Hercegovine i javno-prometnim površinama na području tih općina.

Zbog velike cirkulacije vozila i pješaka čišćene i oprane su ulice: Bolnička, Stjepana Tomića, Višnjik, Asima Ferhatovića, Alipašina, Koševska, Franje Račkog, Safvet bega Bašagića, Mejtaš.

Ukupno je oprano 209.201 metara kvadratnih površine, mašinski očišćeno 62.199 metara i prikupljeno 7.250 kilograma frakcije.

– Radi se o vanrednim aktivnostima tog preduzeća, pored redovnih aktivnosti čišćenja i pranja. Preduzeće “Rad” će poduzeti aktivnosti čišćenja i danas u padinskim dijelovima grada te na području Trnova, Hadžića, Vogošće, Novog Grada i Ilijaša – kazao je Feni glasnovogornik KJKP “Rad”, Mirza Ramić prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79