Čistio garažu i aktivirao bombu: 90-godišnjaka izrešetali geleri po cijelom tijelu

Policiji u Goraždu jučer u 10:35 sati prijavljeno je da je u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde dovezena nepoznata osoba, povrijeđena usljed eksplozije nepoznate naprave u mjestu Vitkovići u Goraždu.

Na mjesto događaja izašla je patrola policije, koja je ispitala navode prijave i utvrdila da se radi o B. R. (90), koji je u mjestu Vitkovići čistio Garažu, te je tom prilikom došlo do eksplozije.

Nakon ukazane ljekarske pomoći, dežurni ljekar saopćio da je da je starac zadobio povrede od gelera po cijelom tijelu, kao i prelom desne potkoljenice, te da je zadržan na posmatranju u Kantonalnoj bolnici Goražde.

Tokom uviđaja koji su na mjestu eksplozije obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde, pronađeni su osigurač i kašika od ručne bombe, a o svemu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79