Foto: FENA
Civilna zaštita još uvijek radi na identifikaciji pronađenog tijela u Jablanici

Civilna zaštita još uvijek radi na identifikaciji pronađenog tijela u Jablanici


Sjednica Stožera Civilne zaštite Jablanica održana je u srijedu, a na njoj su predstavljene informacije o trenutnom stanju u općini usljed prirodne nesreće izazvane intenzivnim kišnim padavinama i odronima.

Prema dostavljenim informacijama, tokom noći s utorka na srijedu, 9. oktobra, zabilježeno je da nije bilo značajnijih padavina niti novih problema na području općine Jablanica.

Izdanjem Naredbe o hitnoj evakuaciji i zbrinjavanju stanovništva s ugroženih područja općine Jablanica i grada Konjica, Federalni stožer civilne zaštite omogućio je evakuiranim osobama smještaj u privatnim kućama kod lokalnih porodica, kao i u organiziranim kolektivnim prihvatilištima. U ovim prihvatilištima obezbijeđeni su ležajevi, hrana, voda i osnovne higijenske potrepštine.

Prioriteti ostaju potraga za nestalim osobama, čišćenje terena, te obnova putne komunikacije, elektro i vodoopskrbe.

Prema podacima iz PS Jablanica, unatoč nadljudskim naporima spasilaca na terenu, tokom jučerašnjeg dana, 8. oktobra, nije pronađena nijedna žrtva. Također, navedeno je da je na području općine do sada otkriveno 16 žrtava, dok se za još 4 osobe traga. Jedno tijelo ostaje neidentificirano.

Stanje na području cijele općine Jablanica i dalje je prilično složeno, a brojne spasilačke ekipe, timovi s mehanizacijom i volonteri ulažu maksimalne napore kako bi pomogli ugroženom stanovništvu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija