Civilna zaštita Mostarcima: Ne prolazite ispod stabala

Naime, očekuju se udari vjetra sjevernog smjera brzine od 55 do 70 km/h za područje Hercegovine. –
”Od nadležnih iz Federalne uprave Civilne zaštite i Civilne zaštite HNŽ-a do sada nismo zaprimili dodatna upozorenja i upute za eventualno poduzimanje preventivnih mjera u slučaju olujnih udara vjetra”, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Grada Mostara povodom narančastog meteoalarma kojeg je izdao Federalni hidrometeorološki zavod za 12. ožujka.
Naime, očekuju se udari vjetra sjevernog smjera brzine od 55 do 70 km/h za područje Hercegovine (Livno, Mostar, Trebinje). ”U svakom slučaju, preporuka je za građane da tijekom dana izbjegavaju boravak i prolazak pored starih i oštećenih stabala kao i napuštenih i oštećenih objekata, te da poduzmu mjere osobne samozaštite zbog pojačanog djelovanja vjetra”, navodi se iz Operativnog centra Civilne zaštite Grada Mostara. Prema podacima FHMZ od 9:30 sati brzina sjeverno-istočnog vjetra u Mostaru iznosila je 32 km/h s temperaturom od 8 stupnjeva C. ”Do sada nemamo zaprimljenih dojava od strane građana i pravnih osoba o posljedicama pojačanog djelovanja vjetra na području Grada Mostara”, navodi se u priopćenju.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79