Civilna zaštita u Brčkom u pripravnosti zbog najavljenih padavina

U Distriktu Brčko trenutno je stabilna situacija u vezi s nivoom vodostaja rijeka i rječica, a ekipe Civilne zaštite Distrikta su u pripravnosti zbog najavljenih padavina. Istakli su i kako je tokom vikenda, usljed obilne kiše, došlo do rasta vodostaja rijeka i rječica, a da su pojedine putne komunikacije bile prekinute.

– Nema velike materijalne štete, jedino su primjetna oštećenja na putevima na koje se voda izlila – izjavio je koordinator za krizne situacije u Pododjeljenju za civilnu zaštitu Vlade Distrikta Brčko Mirsad Hasanbašić.

On je dodao da nije bilo dojava o pomjeranju klizišta, da se vodostaj rijeke Brke smanjuje, ali da donji tok Tinje još nije stabilan.

– Jutros smo imali problem u donjem toku rijeke Tinje, naseljena mjesta Donji Vukšić, Laništa, a dobili smo dojavu da jednu osobu evakuiramo iz Donjeg Vukšića koja je morala na dijalizu – rekao je Hasanbašić.

On je naveo da je tokom vikenda, usljed velikog nevremena, bilo nekoliko problematičnih lokacija.

– Rijeka Tinja se izlila na području mjesnih zajednica Bijela, Prijedor, Bukvik i Donja Skakava – kazao je on.

Prema njegovim riječima, bilo je problema i u slivu rijeke Brke, u Islamovcu, Zoviku, Donjem Zoviku i Boću.

– U Cvijanovićima smo imali problem, desetak domaćinstava je zaplavljeno, ima oštećenja Prijedora i Bijele, Bijele i Cerika i u Donjoj Skakavi. Oštećenja se uglavnom odnose na potkopavanje bankine – istakao je Hasanbašić.

U centru naselja Brka, u istoimenoj rijeci, formirao se čep od smeća, zbog čega je došlo do povišenog vodostaja i plavljenja nekoliko objekata u neposrednoj blizini prenosi Avaz.

Čestitka Milorada Dodika: Bajram dočekajte u dobrom zdravlju, radosti i blagostanju

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments