Član narkobande Aleksandar Nikolić ima informacije o likvidaciji sarajevskih policajaca?

Član narkobande Aleksandar Nikolić ima informacije o likvidaciji sarajevskih policajaca?


Aleksandar Nikolić, član narkobande koja je razbijena u akciji Tužilaštva BiH “Transporter”, prijavljen je zajedno s Aleksandrom Macanom, Savom Marikovićem, Markom Trifkovićem Žižanom i još dvije osobe Tužilaštvu KS kao osoba koja se može dovesti u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisom Šehovićem i Davorom Vujinovićem na Alipašinom Polju 2018.godine.

Ova informacija potvrđena je za “Avaz” iz više policijskih izvora. Šest osoba osumnjičeno za likvidaciju Šehovića i Vujinovića MUP KS prijavio je u izvještaju Tužilaštvu KS 5.novembra prošle godine.

Nikolić se nalazi u pritvoru rješenjem Suda BiH zbog trgovine narkoticima, a uhapšen je zajedno s Bojanom Cvijetićem i još sedam osoba. Sve ove članove kriminalnog podzemlja otkrila je aplikacija Sky.

Kada su u pitanju Macan i Žižan oni su u pritvoru KPZ MIljacka, dok je Sava Marinković u zatvoru u Minhenu i za njim je raspisana potjernica.

No, pitanje je šta tačno zna Nikolić. Njemu je nedavno na plac na kojem se nalaze vozila rentakara općini Istočno Novo Sarajevo, bačena nepoznata naprava koja je izazvala detonaciju, ali vozila nisu oštećena, saopćeno je iz policije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija