Članica Naroda i pravde nova šefica u Turističkoj zajednici KS

Registar uposlenih u javnom sektoru Kantona Sarajevo (KS) od jutros je bogatiji za nekoliko novih imena. Nakon što je Faktor objavio informaciju da je u Turističku zajednicu KS uposlena Mersiha Mehmedagić, kandidatkinja Naroda i pravde (NiP) na prošlim Općim izborima i nekadašnja zastupnica u Skupštini KS, i njeno se ime pojavilo na listi uposlenih u javnom sektoru.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Njeno se ime do jutros nije nalazilo među imenima zaposlenika Turističke zajednice KS, iako je Registar uposlenih u javnom sektoru bio “argument” te institucije da, protivno Zakonu o slobodi pristupa informacijama, odbije Faktorov zahtjev za pristup informaciji o imenu osobe koja je zaposlena nakon konkursa raspisanog 7. decembra 2019. godine, te o imenima osoba koje su činile konkursnu komisiju.

Turistička zajednica zaposlila članicu NiP-a, plata 1.732KM

Faktorov tekst sa informacijom da se NiP-ova kandidatkinja “skrasila” u Turističkoj zajednici KS je objavljen u ponedjeljak ujutro, a sadržao je i screenshotove iz Registra uposlenih u javnom sektoru KS, na kojima se nije nalazilo ime Mersihe Mehmedagić.

Nekoliko sati kasnije, pojavio se novi spisak uposlenika Turističke zajednice KS sa sedam novih imena u odnosu na raniji. Među tim imenima je i bivša kantonalna zastupnica Mehmedagić, nova šefica Službe za planiranje, ekonomske i finansijske poslove.

Samo nekoliko sedmica prije raspisivanja konkursa za njeno radno mjesto, Mehmedagić je bila članica Povjereništva Turističke zajednice KS, skupa sa NiP-ovim federalnim zastupnikom Nerminom Muzurom i aktuelnom predsjednicom Povjereništva Turističke zajednice KS Azrom Džigal.

To u praksi znači i da je Mehmedagić bila “šefica” uposlenicima koji su kasnije činili komisiju koja je odlučila da je baš ona najbolji kandidat za rukovodeću poziciju u Turističkoj zajednici.

NiP je, podsjetit ćemo, jedna od stranaka koje su kao svoj prioritet u radu najavljivale zakon o zabrani stranačkog zapošljavanja, ali u nešto više od godinu dana, koliko su bili na vlasti u KS, nije napisano niti slovo tog zakonskog rješenja.

Šef NiP-a Elmedin Konaković je u javnosti jedan od najglasnijih protivnika stranačkog zapošljavanja, iako praksa, očigledno, sugerira da zloupotreba pozicija uopće nije mrska ni stranci kojom predsjedava.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79