Članovi biračkih odbora u Zenici proveli besanu noć, zbog hladnoće ložili vatru na otvorenom

Članovi biračkih odbora koji su u Gradsku izbornu komisiju dostavili materijale s glasačkih mjesta ispred Gradske uprave proveli su besanu noć.

Organizacija lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini nikada nije bila lošija, veliki broj glasača ostao je bez prava glasa, a drugi organizacioni problemi, zabilježeni i proteklih godina, ni ove godine nisu popravljeni u Zenici.

Članovi biračkih odbora su nakon brojanja glasova na biračkim mjestima izborni materijal trebali dostaviti i Gradskoj izbornoj komisiji. Međutim, to nije završeno tek tako s obzirom da je zenički GIK odlučio ponovo prebrojati glasove za gradonačelnika Zenice kako bi održali zvaničnu konferenciju i javnosti obznanili informacije.

Upravo zbog toga desetine članova biračkih odbora sa više od 140 izbornih mjesta u Gradu Zenica noć je provelo ispred Gradske uprave gdje su zbog hladnoće ložili i vatru kako bi se ugrijali držeći glasački materijal pored sebe.

Red ispred Gradske izborne komisije još uvijek je velik, a pitanje je kada će prijem materijala biti završen prenosi Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79