Članovi Cezarove bande: Murat Dizdarević osuđen na 5, Almir Pehlić na 5,5 godina zatvora

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda u Bihaću te Muratu Dizdareviću i Almiru Pehliću iz Velike Kladuše izrekao jedinstvene kazne zatvora u trajanju od pet odnosno pet i po godina. Oni su osuđeni za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Riječ je o dvojici članova grupe Dine Muzaferovića Cezara, koji trenutno služi četverogodišnju zatvorsku kaznu u Italiji, gdje je izručen iz Njemačke. Cezara Europol smatra “visokovrijednom metom”, a nedavno je u Velikoj Kladuši zaplijenjena njegova imovina.

Dizdarević i Pehlić uhapšeni su 25. jula 2021. godine u akciji Granične policije BiH, SIPA-e i MUP-a USK, kodnog naziva “Escobar“, prenosi Avaz.

U ovoj akciji na području Velike Kladuše otkrivena je velika plantaža marihuane sa 6.000 stabljika i sistemom za navodnjavanje.

Drogu su skrivali i osiguravali upotrebom vatrenog oružja te vršili krijumčarenje na narkotržište EU i BiH.

U predmetu “Escobar” se, kao svjedok saradnik, trebao pojaviti i Eldin Ćerimović, ali je ubijen u maju 2022. godine. Upucan je sleđa dok je išao na posao, a ubice do danas nisu pronađene.

U Hrvatskoj je nedavno podignuta optužnica protiv više članova Cezarove grupe.

U predmetu “Escobar” početkom novembra 2022. godine na četiri i po godine osuđen je Darko Jovanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79