Članovi Predsjedništva dočekali zvanice: U Vijećnici održan prijem povodom Dana nezavisnosti

Avaz

U sarajevskoj Vijećnici održan je prijem povodom Dana nezavisnosti BiH. Organizatori su članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić.

Na prijemu su prisustvovale osobe sa političke scene, iz vjerskih zajednica, predstavnici diplomatskog kora, ali i pripadnici GSS-a i Federalne uprave civilne zaštite, koji su učestvovali u spašavanju građana Turske nakon stravičnog zemljotresa.

Program je počeo minutom šutnje za žrtve zemljotresa u Turskoj.

 

Podsjećamo, na ovaj dan prije 31 godinu održan je referendum na kojem je od 64 posto građana koji su izašli na referendum, a 99 posto je odabralo izlazak iz Jugoslavije. Rezultati referenduma su u Parlamentu Bosne i Hercegovine prihvaćeni 6. marta 1992. godine.

Zemlje članice Evropske zajednice priznale su Bosnu i Hercegovinu 6. aprila 1992. godine, a Sjedinjene Američke Države dan kasnije. Bosna i Hercegovina je 22. maja 1992. godine primljena u punopravno članstvo Ujedinjenih naroda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79