Članovi SDP-a tvrde da Trojka više ne funkcioniše

Početkom oktobra u javnosti su se pojavile informacije o određenim sukobima, strujanjima i nezadovoljstvu unutar Socijaldemokratske partije (SDP) u Sarajevu.

U fokus javnosti stavljene su općinske organizacije ove stranke u Kantonu Sarajevo, ali i u ostalim ograncima ove stranke širom Bosne i Hercegovine nije idealna situacija.

Samir Suljević predsjednik općinskog odbora SDP-a u Novom Sarajevu bio je naš gost u emisiji ‘Istraga sedmice’.

Na početku je rekao kako stvari stoje da ga ne bi čudilo i da se raspusti općinski odbor Novo Sarajevo.

Po onom što imamo na zahtjevu predsjedništva kantonalnog odbora prozvali su nas za suradnju sa SDA, ali nismo u koaliciji sa njima. Kako stvari stoje mi smo sami. Poslije lokalnih izbora je Trojka napravila Sarajevski sporazum i pogurala je Hasana Tanovića. Taj proces je prošao odlično, ali vrlo brzo vidimo da to ne ide – kazao je Suljević.

Počinju napadi, sve žešći i žešći. To je kulminiralo kada načelnik dolazi u SDP. Čak dolazi do trenutka prikupljanja potpisa za opoziv načelnika. Mi dolazimo u situaciju gdje ne zanamo kako se ponašati – kazao je Suljević.

Suljević je naveo kako su u nezahvalnoj situaciji jer imaju čovjeka kojeg htjeli ili ne moraju braniti.

Mi Trojku pokušavamo da držimo na okupu, taj Sarajevski sporazum nas obavezuje na to – rekao je Suljević.

Priznao je i kako u ovom trenutku Trojka ne funkcioniše u Novom Sarajevu.

Naša stranka je vrlo brzo poslije NiP-a rekla da će poći istim postupkom kao i NiP. Mi smo dovedeni u situaciju da smo ostali sami – rekao je Suljević

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79