CNN objavio snimak kako ruski vojnici likvidiraju nenaoružane civile

CNN je objavio uznemirujući snimak s nadzornih kamera na kojem se vidi kako ruski vojnici pucaju u leđa dvojici nenaoružanih civila u predgrađu Kijeva.

Civili su likvidirani, a ukrajinski tužitelji događaj sa snimke smatraju ratnim zločinom. Identificirane su žrtve, jedan je bio vlasnik opljačkanog salona automobila, čiji identitet nije objavljen, dok je drugi Leonid Oleksijevič Pljac, 68-godišnji djed, koji je radio u tom autosalonu kao stražar. Njegova kćerka Julia je rekla da ne može pogledati snimak, ali da će je sačuvati kako bi djeci mogla pokazati “da ne zaborave kakvi su bili ruski okupatori”.

– Snimke s nadzornih kamera zabilježile su prvi pokušaj da zauzme Kijev u martu. Na glavnoj cesti prema glavnom gradu borbe su bile žestoke dok su se ukrajinske snage borile s ruskim vojnicima i tenkovima kako bi zaustavile rusko napredovanje.

Ali ono što se dogodilo ispred auto salona 16. marta nije bila borba između vojnika pa čak ni vojnika i naoružanih civila – piše CNN koji je verifikovao objavljeni snimak.

Na snimku se vidi kako pet vojnika dolazi do autosalona. Potom pokušavaju provaliti u poslovne objekte, pucajući na brave i razbijajući staklo. Vlasnik se približio s podignutim rukama, a ruski vojnici su ga zaustavili i pretresli, potom dolazi i Pljac. Čini se da je poslije toga došlo do nekog razgovora.

Nakon toga su se vojnici okrenuli, civili su krenuli hodati prema autosalonu. Onda su dva vojnika došla iza dvojice muškaraca i zapucala, nakon čega su civili pali.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79