Čopor pasa lutalica napao djevojčicu i ugrizao je više puta

A picture taken on January 28, 2015 shows stray dogs, among the 450 which have found shelter and food in improvised shelter operated only by volunteer in Nis, 200 km south of Belgrade, Image: 216608870, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

U blizini spomen-obilježja Tariku Ljubuškiću dogodio se užasan čin gdje je čopor pasa lutalica napao dvije žene i jednog čovjeka.

Kako za portal Bugojno Danas navodi očevidac koji je učestvovao u spašavanju ljudi od pasa lutalica, dok su policajci spašavali napadnute ljude drugi čopor pasa lutalica je napao djevojčicu od 12 godina (ime poznato redakciji) koja je krenula u školu i našla se u opasnosti gdje je čopor pasa lutalica okružio dok se ona od straha skupila te su je 2-3 psa ujela. Djevojčica je doživjela veliki šok i stres te traumu koja će joj ostati do kraja života.

Očevidac navodi da su psi lutalice od Bugojanke tzv. Špedicije te je ona bila udaljena nedaleko od pasa koji su bili ispred nje.

Nažalost sve češći su napadi na nedužne ljude od strane pasa lutalica koji su nezaštićeni na ulicama te im je potrebno hitno humano zbrinjavanje. Ovom prilikom pozivamo bugojanska udruženja za zaštitu životinja da se pobrinu jer ovo postaje opasno po život za prolaznike a posebno za djecu. Mnogi roditelji svakodnevno apeluju da se psi izmjeste iz pojedinih školskih dvorišta gdje djeca ne smiju izaći na odmoru pojesti sendvić jer se plaše pasa lutalica koji se zaskaču za hranom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79