Čopor pasa napao ženu, tragovi krvi ostali ispred ulaza

Sinoć u naselju Starčevica, psi lutalice su napali ženu sa psom ljubimcem koja je usljed povreda ostavila krvave tragove iza sebe.

 

Kćerka napadnute žene poslala je tekst i fotografije portalu BLMojGrad koje prenosimo:

“Tekst ima za cilj da skrene pažnju javnosti na problematiku pasa lutalica koji u posljednje vrijeme sve više opsjedaju ulice Banjaluke i napadaju ljude. Tako su i moju majku sinoć napali u naselju Starčevica.

Koliko poziva komunalnoj službi, inspekciji ili policiji je potrebno da shvate da su građani/ke ovoga grada ugroženi sve učestalijim pojavama pasa lutalica? Da li je nebriga o psima, njihova masovna pojava na ulicama još jedan pokazatelj propadanja države i društva u kojem živimo?

Sinoć u kasnim časovima, na području naselja Starčevica oko ambulante su moju majku i psa zlatnog retrivera napali psi, njih petorica, formirani u čopor. Ova petorka već skoro mjesec dana luta po Starčevici. Ne zna se čiji su, odakle su došli i zašto već na naš prijašnji poziv i pozive drugih građana/ki kako smo čuli, niko od nadležnih ne reaguje. Psi su i ranije napadali, kako smo čuli, a ipak su i dalje na ulici. Tokom napada moja majka je uslijed pada, zadobila povrede, uslijed kojih je i nastupilo krvarenje.

Kapi njene krvi zatekla sam na stepeništu jutros, gdje su me takođe ispred ulaza dočekala trojica pasa, lutalica. Srećom, vrlo brzo sam uspjela da se vratim nazad u ulaz i pobjegnem. Kada sam se vratila sa štapom nakon 5 minuta, oni su otišli. Ovim kratkim pismom želim da apelujem na nadležne vlasti u Banjaluci, da pošalju nekoga na teren koji bi adekvatno zbrinuo ovu petorku u azil ili našao neki drugi način da se uklone sa ulice. Dok se ne desi smrt, kao što je to bio slučaj prošle godine, mislim da nažalost, ni krv moje majke neće biti dovoljna opomena”.

 

CrnaHronika/BLmojgrad

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79