Čović: Bošnjaci unitaristi, Srbi separatisti, samo Hrvati danas žele Bosnu i Hercegovinu

Ja vjerujem da danas još jedino hrvatski narod želi Bosnu i Hercegovinu i to jasno govorim, kazao je to Dragan Čović, lider HDZ-a, na obilježavanju godišnjice zaustavljanja tenkova JNA u mjestu Polog između Mostara i Širokog Brijega.

“Obje druge politike, bila ova unitaristička – pod plaštom građanstva ili ona druga separatistička do istog dovode, nestanka Bosne i Hercegovine”, poručio je Čović.

Nastavio je kako Hrvati ne mogu biti kolateral u tim procesima i zbog tog moraju imati nauk nakon ovih 30 godina jer se okruženje, lijevo i desno od BiH promijenilo.

“Danas imamo i hrvatsku kao članicu NATO saveza, to govorim gledajući ovaj tenk i Crnu Goru u toj poziciji, ali dalje je ostalo dosta toga da se dogovara. Zbog toga mi uvijek trebamo spremni”, kazao je Čović te ponovio mantru o jednistvu hrvatskog naroda.

Kaže i da je pitanje da li će išta s ovog prostora više postati dio Evropske unije bez obzira što on vrijedi za optimistu.

“Mi smo mali narod, malobrojan… Trebaju i u Hrvatskoj da čuju da nije bilo nas ne bi bilo ni Hrvatske ovakve danas”, naveo je on te kazao kako se u ustavnim promjenama koje su pred BiH ne smije desiti da iz ustava isčezne pojam “hrvatski”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79