Čović: Davno je bilo vrijeme za odlazak stranih sudija, ali je potreban konsenzus

Nakon današnjeg sastanka rukovodstva Kolegija u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, medijima se obratio i predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović (HDZ BiH).

On je kazao kako je Kolegij Doma naroda kratko trajao, jer je dostavljeni dnevni red naredne sjednice potrebno doraditi i dopuniti.

Komentirao je odluku zvanične Banje Luke da, zbog stranih sudija u Ustavnom sudu, blokiraju donošenje odluka u institucijama BiH te je rekao da su stavovi HDZ-a odavno poznati, kako o Ustavnom sudu, tako i o Ustavu BiH.

– Što se mene tiče, davno je bilo vrijeme da strane sudije odu iz Ustavnog suda, a da bismo došli do toga, potreban nam je konsenzus. To je Ustav BiH, traženje konsenzusa – kazao je Čović.

Za današnji najavljeni sastanak s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom u Istočnom Sarajevu kazao je da prethodi sastanku s Fahrudinom Radončićem naredne sedmice, a da se termin sastanka sa SDA upravo dogovara.

– Ovo je takvo vrijeme da trebamo sjesti za sto i razgovarati, a ne komunicirati preko medija – kazao je Čović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79