Čović glasao: Drago mi je da smo nakon 12 godina na biralištima, predugo smo bez Gradskog vijeća

Predsjednik HDZ-a BiH  Dragan Čović glasao je u nedjelju na izborima za Gradsko vijeće Mostar.

– Drago mi je da smo mi u Mostaru nakon 12 godina na biralištima. Vjerujem da će veliki broj stanovnika Mostara izaći na izbore i da će izbori proći u izuzetnom redu, da će se osigurati transparentnost i da ćemo već večeras oko 22-23 sata znati kakvi su rezultati kako bi partneri koji mogu napraviti većinu to što prije uradili – izjavio je tom prigodom Čović.

Dodao je kako je Mostar predugo bio bez Gradskog vijeća te da se rezultati izbora moraju što prije implementirati, javlja Fena.

– Mostar se mora preporoditi, mora dobiti europski “štih” da svi oni koji tu žive mogu vidjeti svoju budućnost – poručio je Čović.

Osvrnuo se i na kaznenu prijavu Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru zbog biračkih spiskova.

– Prijave se odnose na brutalan pokušaj kršenja vrijednosti demokratskog procesa glasanja, pokušaj prebacivanja više stotina osoba iz jednog gradskog područja na područje zapada, jugozapada i juga čime se pokušao narušiti stvarni odnos koji imamo. Taj potez je nečastan, nekorektan i kazneno provodiv. Mi smo podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatih osoba i neka se sada institucije time bave – kazao je Čović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79