Čović, Izetbegović i Dodik na zajedničkom sastanku naredne sedmice

Predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović izjavio je večeras u Mostaru, nakon sjednice Predsjedništva ove stranke, kako je krajnje vrijeme da se završi priča o formiranju vlasti u BiH.

On je izrazio uvjerenje o tome da će u idućoj sedmici biti formirane parlamentarne komisije u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH te da su stvoreni svi preduvjeti za imenovanje novog Vijeća ministara BiH.

Nakon sastanaka, odnosno, razgovora sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom i liderom SDA Bakirom Izetbegovićem, Čović je kazao kako je bila procjena da se za sedam do osam dana održi zajednički sastanak.

-To bi trebalo da bude kraj tog ciklusa. Da li će to biti tako, vidjet ćemo- izjavio je Čović novinarima.

Uz aktuelnu političku situaciju u BiH te pripreme za lokalne izbore u BiH, jedna od tačaka dnevnog reda sjednice Predsjendištva HDZ-a BiH bili su i izbori u Republici Hrvatskoj.

– HDZ je preuzeo obavezu da kroz svu stranačku infrastrukturu mobiliziramo sve stranačke ljude i simpatizere da Kolinda Grabar Kitarović dobije maksimalno mogući broj glasova u Bosni i Hercegovini-rekao je Čović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79