Čović je sa stranačkom maskom prekršio zakon: Treba li biti kažnjen?

Član Predsjedništva SDP-a i posmatrač na izborima u Mostaru Irfan Čengić skrenuo je pažnju na društvenim mrežama kako je Dragan Čović dolaskom na glasanje sa maskom HDZ-a direktno prekršio Izborni zakon Bosne i Hercegovine, a na to nije nije reagovao.

“Jutros me član Biračkog odbora zamolio da skinem crvenu značku sa revera koju sam odmah skinuo jer sam i zaboravio da je imam. Naravno, zakon nije jednak za sve. Dragan Čović krši Izborni zakon i dolazi sa stranačkom maskom. Niko od članova Biračkog odbora ga ne upozorava”, napisao je Čengić.

Kako je naveo Čengić, prema članu 5.6 Izbornog zakona, nije dozvoljeno donošenje obilježja i simbola sa političkom konotacijom na biračko mjesto i njegovu okolinu.

Samim tim, predsjednik HDZ-a Dragan Čović dolaskom na glasačko mjesto u Mostaru sa maskom HDZ-a direktno je prekršio ovaj član izbornog zakona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79