Čović: Nema dogovora oko imenovanja, glasat ćemo protiv izbora Cikotića

U Istočnom Sarajevu završen je sastanak lidera SDA Bakira Izetbegovića, HDZ-a Dragana Čovića i SNSD-a Milorada Dodika, na kojem se trebao postići dogovor o imenovanjima brojnih direktora na državnom nivou.

Nakon sastanka Dragan Čović je rekao da su razgovarali o tri tačke.

– Prva je budžet i dogovorili smo se da ide u redovnu proceduru i da on bude završen do 21. jula na sjednici Doma naroda. Drugo pitanje je bilo pitanje Izbornog zakona za grad Mostar i tu smo se dogovorili da ide po hitnoj proceduri i on će sutra biti završen – rekao je Čović.

– Treće pitanje su bili kadrovi i tu se ništa nismo dogovorili. U osnovi zadržavmo stanje koje do sada imamo kod svih funkcija koje smo mi bilježili kao posebne. Dalje ćemo se bilateralno dogovarati oko određenih pitanja. Što se tiče biranja ministra sigurnosti, stav HDZ-a će biti da glasa protiv.

Neprihvatljivo je da UIO dijelimo s bilo kim, to je hrvatsko mjesto i tako će biti. SIPA je definirana kao srpsko mjesto, RAK isto tako. Za OSA-u ćemo morati sjesti i dogovoriti se – dodao je Čović.

Izetbegović: Probat ćemo postići da UIO dobiju Bošnjaci

Dodik: U SDA smatraju da je CIK završena priča, izbori možda u decembru

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79