Čović: Nema projekta u našim općinama koji nije ugrađen u budžet FBiH

Svečanom akademijom Općinskog vijeća Čitluka u srijedu je obilježen Dan općine Čitluk.

Među brojnim gostima bio je i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je istaknuo kako će nova Vlada FBiH imati na umu sva promišljanja nižih razina vlasti kada se budu planirali budući budžeti.

“Novac koji dolazi s federalne razine vlasti je toliko mjerljiv da praktično ne možete naći projekt u našim općinama i gradovima koji nije ugrađen u federalni budžet i siguran sam da će tako biti u budućnosti”, istaknuo je.

Čović je kazao kako je napravljen veliki iskorak u nastojanjima da se u Čitluku stvori mjesto ugodno za život.

“Pratimo tehnološke i sve druge promjene koje mladima trebaju danas, da stvorimo ono što je potrebno našem Čitluku, ali da opet zadržimo ono što je naša kultura i tradicija. Uz ona ključna obilježja broćanskog kraja, kada je u pitanju vinogradarstvo i poljoprivreda, mislim da danas možemo govoriti o izuzetno dobro razvijenoj infrastrukturi koju treba i dalje unaprjeđivati. Zbog toga mi je drago da čitav segment gospodarstva dobiva jednu potpuno novu dimenziju, uz ono duhovno što imamo kroz Međugorje”, kazao je.

Čović je zahvalio na potpori gostima iz Republike Hrvatske zahvaljujući kojoj je, kako je kazao, u proteklom razdoblju iznesen težak i zahtjevan politički projekt hrvatskog naroda u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79