Čović o otkazivanju sastanka SDA – HDZ BiH: Izetbegović me zamolio

Nakon iznenadnog otkazivanja sastanka delegacija SDA i HDZ-a BiH, koji se trebao oržati sutra u Mostaru pojavila su se brojna tumačenja šta je razlog.

Iz HDZ-a su kazali u saopćenju da je razlog nemogućnost delegacija da se dogovore oko termina sastanka, dok su iz SDA istakli da su problem izjave Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a, u kojima je kazao da je potrebno formirati prvo Vijeće ministara BiH bez uslovljavanja, a da vlast u Federaciji mora sačekati dogovor izmjena Izbornog zakona.

Međutim u izjavu za “Dnevni avaz“, lider HDZ-a Dragan Čović kaže da niti jedna varijanta nije tačna.

– Nema to veze ni sa jednim ni drugim. Jedina prava informacija jeste da gospodin Izetbegović ima privatnu obavezu i zamolio me da pomjerimo sastanak. Sve drugo su špekulacije. On me zamolio i ja sam se složio. Nije korektno da sad išta govorim jer se radi o privatnim stvarima. Sastanak će se održati, u petak je Dan mrtvih – Svi sveti, pa ćemo sastanak vjerovatno održati u ponedjeljak ili utorak – rekao je Čović.

Dodao je kako su odnosi na relaciji on – Izetbegović isti.

– Sve je tu isto, prijateljski vrlo. Kao jučer dok se nije desilo otkazivanje sastanka – zaključuje Čović.

U sutrašnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza” čitajte kompletan intervju s liderom HDZ-a. On govori o o tome kako formirati vlasti, kad i kako treba slati ANP, te o čemu je zajedno s Miloradom Dodikom pričao s ministrom vanjskih poslova Miroslavom Lajčakom u Bratislavi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79