Čović odbio ponudu za rotirajućeg gradonačelnika u Mostaru?

Lider HDZ-a Dragan Čović odbio je ideju Bh. bloka da Mostar dobije gradonačelnika koji bi se rotirao svakih 16 mjeseci.

Bakir Izetbegović: Mostar će imati rotirajućeg gradonačelnika

Naime, ovu informaciju je za Oslobođenje potvrdio i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

– Zukan Helez je kreirao incijalni prijedlog. Mi smo ga prezentirali NS. Predrag Kojović je to telefon predložio Bakiru Izetbegoviću koji je prihvatio prijedlog. Ja sam kontaktirao Dragana Čovića, on nije htio prihvatiti. Treba sada napraviti i potpisati sporazum, istakao je za Oslobođenje Nikšić.

Podsjećamo, ova ide je nastala u proteklih nekoliko dana kako bi se razriješio “mostarski čvor”, odnosno izbor gradonačelnika Mostara, a kako bi sva tri dominantna bloka – HDZ, Koalicija za Mostar i Bh. blok imala izvršnu vlast.

O ovome je za O kanal govorio i lider Stranke demokratske akcije, Bakir Izetbegović. Ono je govorio kako četverogodišnji mandat bi se podijelio na troje, što bi po svojoj prirodi bilo zanimljivo za SDA.

– Danas bi bio izabran jedan od dvojice kandidata, a ostali bi se rotirali kao u Predsjedništvu, izjavio je Izetbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79