Čović optužio SDA da su četiri godine blokirali FBiH

Novoizabrani drugi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH iz hrvatskog naroda Dragan Čović (HDZ BiH) izjavio je danas u Sarajevu da vjeruje da će biti ispoštovani svi elementi sporazuma koji su potpisali između stranaka koje su dogovorile koncept uspostave vlasti na nivou BiH.

Nakon današnje sjednice Čović je istakao da mu je drago što je konstituiranje Doma završeno relativno brzo u odnosu na izborno vrijeme, kao što je relativno brzo formirana i izvršna vlast.

Izrazio je uvjerenje da će njih 15 koji su danas izabrani i položili zakletvu služiti Ustavu BiH i profesionalno i korektno raditi svoj posao.

“Zadovoljstvo mi je što je danas i Predstavnički dom Parlamenta FBiH potvrdio predsjednika i potpredsjednike FBiH i nadam se da SDA, koja je blokirala formiranje Vlade FBiH i Vlade HNK četiri godine, neće nastaviti tu praksu jer im to neće biti dopušteno”, kazao je Čović.

Također misli da imaju dovoljne koalicijske većine da što prije dobijemo Vladu FBiH i vlade svih kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79