Čović otkrio: Žene će biti na čelu Vijeća ministara i Federacije BiH

Predsjednik HDZ Dragan Čović kazao je će na čelu države i Federacije BiH biti dvije žene iz HDZ-a. Borjana krišto bit će predsjedavajuća Vijeća ministara, a Lidija Bradara predsjednica Federacije BiH, tvrdi Hrvatski medijski servis.

“Na čelu Federacije BiH neće biti predsjednik, već predsjednica. Na čelu Vijeća ministara neće biti predsjedavajući, već predsjedavajuća”, kazao je Čović sinoć na večeri zahvale priređenoj u ljetnikovcu Radobolja u Mostaru.

Čović je time potvrdio nezvanične informacije da bi kandidatkinja HDZ-a BiH za predsjednicu Federacije BiH mogla biti Lidija Bradara, a kandidatkinja za predsjedateljicu Vijeća ministara Borjana Krišto ili eventualno Darijana Filipović.

Dodao je da će na najmanje 50 posto izvršnih funkcija u vlasti koje dobije HDZ BiH biti žene te najavio brzo formiranje vlasti na svim nivoima.

“Hrvata je danas u BiH manje od 400 hiljada, ali je naš cilj da nas je milion”, kazao je Čović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79