Čović poručio: Morat ću se uključiti u formiranje vlasti u HNK

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović najavio je u subotu mogućnost svog uključivanja u formiranje Vlade u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

“Iako dosad nisam, sve su prilike da ću se idući tjedan uključiti u priču oko formiranja Vlade u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Teško je kada imate dva partnera koja se počinju sada, ja bih rekao, ‘nadmudrivati’. Trebali smo to prvih dana završiti brzim dogovorom, a ovako se događa nešto slično kao na razini Federacije BiH. To ‘političko nadmudrivanje’ između dva bloka, SDP-a s jedne strane i SDA s druge, nikome ne donosi dobro i mislim da ćemo to morati okončati”, istaknuo je u subotu novinarima predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović uoči Izborne konvencije Mladeži ove stranke.

Osvrćući se na to da je u četiri mjeseca odblokirano pet prioriteta Europske unije, Čović je podvukao kako sve prioritete moraju završiti u ovoj godini, bez izuzetaka.

“To smo definirali kada je ovdje bio povjerenik Europske komisije za susjedstvo i proširenje Olivér Várhelyi kroz neku 31 aktivnost po mjesecima. Uvjeren sam da će naše Vijeće ministara, a potom i Parlament BiH, završiti sve ono sto su preuzeli bez bilo kakvog prolongiranja, od najsloženijih do najjednostavnijih zahvata koje imamo, gdje je naravno i izborno zakonodavstvo i sve što treba napraviti da u izbornoj godini konačno završimo taj proces”, rekao je Čović.

Na novinarski upit da komentira reakciju Islamske zajednice na završetak izgradnje zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, Čović je dodao da nema nekih posebnih komentara na bilo kakve reakcije.

“Mi Hrvatsko narodno kazalište gradimo zadnjih 20 godina. Ono će sada dobiti svoju konačnu formu, vjerujem do kraja godine. Naravno, sve je urađeno sukladno zakonu i to je projekt kulture hrvatskog, ali ne samo hrvatskog naroda. Veselim se gradnji objekta i ne vidim razlog da itko u Mostaru, ali i Hercegovini ne bude dio tog projekta jer to je projekt za cijelu Hercegovinu”, zaključio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79