Čović pozvao bh. Hrvate da glasaju za Plenkovića: Uvjeren sam da će ostvariti još bolji izborni rezultat

Čović pozvao bh. Hrvate da glasaju za Plenkovića: Uvjeren sam da će ostvariti još bolji izborni rezultat


Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović izrazio je uvjerenje kako će premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković i HDZ na predstojećim parlamentarnim izborima ostvariti još bolji izborni rezultat nego prije četiri godine.

– Apsolutno sam uvjeren da će Andrej Plenković i HDZ biti pobjednici parlamentarnih izbora i da će još jače krenuti u ‘drugo poluvrijeme’. HDZ je najjača stranka hrvatskog naroda i u RH i u BiH, državotvorna stranka u objema domovinama hrvatskog naroda. Plenković je unio stabilnost i jednu novu dinamiku u sve procese u Republici Hrvatskoj. Hrvatska je danas stabilna i jaka država, članica EU-a i NATO saveza te zemlja koja predvodi ključne procese na ovim prostorima i, ono što je najvažnije, najveći prijatelj Bosne i Hercegovine – istaknuo je Čović u intervjuu za Večernji list.

On je ovom prilikom pozvao hrvatski narod u Bosni i Hercegovini da iskoristi svoje pravo i da podršku listi HDZ-a za 11. izbornu jedinicu, podsjetivši kako Hrvati u BiH svoje glasačko pravo ostvaruju kroz šest diplomatsko-konzularnih predstavništava i 45 izbornih mjesta.

– Na zajedničkoj listi koju smo sastavljali čak je devet članova iz Bosne i Hercegovine. Tu su iskusna politička imena koja predvode listu, osobe koje će snažno zastupati interese Hrvata iz BiH i iseljeništva. Spoj iskustva i novih osoba. Ti ljudi bit će naša poveznica i najjači glas u Saboru RH, naš ogromni oslonac za sve infrastrukturne projekte koje Vlada RH planira u sljedećem razdoblju – istaknuo je Čović.

Komentirajući dogovorene izbore u Gradu Mostaru te sporazum o načelima i izmjenama Izbornog zakona, Čović je izrazio zadovoljstvo da su taj dio koji se tiče Grada Mostara konačno zaokružili.

– Nije bilo nikakvog razloga da takvo što ne uradimo mnogo ranije. Nekim politikama odgovaralo je da se od Mostara pravi politička fatamorgana i nastojali su produbiti još veći jaz, pa čak i takvo što prenijeti na druge razine vlasti- istaknuo je Čović, poručujući kako postoji samo jedan Grad Mostar sa svim svojim različitostima po kojima je prepoznatljiv i to je njegovo bogatstvo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija