Čović: Prihvatljivo sve što predlože SNSD i SDA, a prođe zakonske procedure

U Sarajevu je danas održana sjednica Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Nakon sjednice, novinarima se obratio predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Dragan Čović, kazavši da je završen posao imenovanja u komisijama.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je danas da na sjednici Zajedničkog kolegijuma nije bilo riječi o potvrđivanju nedostajućih članova Savjeta ministara, ali da je za njega lično prihvatljiv svaki stav koji predloži SNSD koji prođe procedure kroz komisije.

On smatra da ne treba praviti raspravu i da je za njega prihvatljivo sve što predlože iz SNSD-a, ali isto tako i SDA, te ako se uklapa u zakonske okvire i dobije potrebne potvrde, piše N1.

“Zajednički kolegijum to nije imao za temu. Danas smo dogovorili da imamo zamjenske predstvnike u Predstavničkom domu i Domu naroda za one koji su otišli u Savjet ministara. Tako da ćemo danas umjesto Fahrudina Radončića imenovati adekvatnu osobu tako i sutra u Predstavničkom domu”, rekao je predsjedavajući Doma naroda.

Čović je nakon sjednice Zajedničkog kolegijuma izjavio da se svih 15 tačaka dnevnog reda odnosilo na imenovanja članova stalnih i privremenih komisija koja treba uraditi u ime Parlamentarne skupštine BiH.

“Ovih 15 tačaka u najkraćem su se uglavnom odnosile na ta imenovanja. Danas je sjednica Doma naroda, a sutra sjednica Predstavničkog doma Parlametnarne skupštine BiH gdje takođe trebamo potvrditi i time smo formalno završili posao imenovanja kroz Parlamentarnu skupštinu BiH”, rekao je Čović.

Komentari