Čović u Tuzli: Ne mogu Bošnjaci birati Hrvatima članove mjesnih zajednica

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u Tuzli održao radni sastanak s Kantonalnim odborom HDZ-a BiH Soli.

Danijel Nikolić, predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Soli, prezentirao je stranačke aktivnosti te naglasio probleme s kojim se suočavaju Hrvati u Tuzli, a u raspravu su se uključili i ostali članovi Kantonalnog odbora te Gradskog odbora HDZ-a BiH Tuzla.

Čović je i ovom prilikom istakao snažnu podršku svim aktivnostima koje dužnosnici HDZ-a provode na području Tuzlanskog kantona.

Posebno je istaknuta podrška Gradskom odboru HDZ-a Tuzla i pokušajima da se ispoštuje izborna volja u mjesnim zajednicama na području Tuzle, kao i potreba snažnijeg razumijevanja i dogovora s bošnjačkim strankama za postizanje kompromisa koji će garantovati provedbu ustavnih i zakonskih odredbi zaštite naroda koji su manje brojniji na teritoriju ovog kantona.

Šteta koja se nanosi Hrvatima u protekla tri izborna ciklusa pri izboru savjeta mjesnih zajednica nije put kojim se gradi zajednička budućnost. I ovom prilikom upućen je poziv na poštivanje Zakona o principima lokalne samouprave FBiH kao i drugih statutarnih odredbi na području Tuzle te da se poštiva načelo da jedan narod ne može birati drugom narodu predstavnike, stoji u saopćenju HDZ-a BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79